Sharish
Za produkcí prémiového ginu Sharish stojí António Cuco. Původně se živil jako učitel. Celý nápad s produkcí ginu vznikl na podzim roku 2013, kdy se sešel na oběd s přáteli v restauraci svých rodičů. Kamarádi se dožadovali nějakého nové ginu, přestože na baru jich měla restaurace neuvěřitelných 50 druhů. António na to odpověděl, že žádný nový nemají. Zavtipkoval, že by jim leda nějaký nový musel vyrobit. Oni ho vzali za slovo a vyprovokovali ho k výrobě ginu, který by se mohl stát specialitou v restauraci jeho rodičů. A ono se to, po přečtení asi čtyř set článků o výrobě ginu, povedlo.
První verzi ginu ochutnávala opět stejná skupina přátel. Hned je zaujal, pouze bylo potřeba upravit poměr jalovce a snížit obsah pomerančové kůry. Druhá várka už chutnala všem. A od té doby se receptura ginu nezměnila. Trvalo pouhé dva týdny než vešel "Cuco´s gin" ve známost v Alenteju a začaly se na něj dotazovat i restaurace. První gin už pod oficiálním názvem Sharish byl uveden na trh 24. dubna 2014. Název ginu Sharish pochází z arabštiny. Arabsky se totiž město Monsaraz, kde se gin vyrábí, řekne Sharish.
Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem