Papa Anzóis sardinky v rajčatové omáčce

120 Kč
Skladem (>6 ks)
  • Sardinky:  v rajčatové omáčce

  • Hmotnost balení: 120 g
  • Hmotnost ryb: 78 g
  • cena za 100g: 100 Kč

Detailní informace

Detailní popis produktu

Charakteristika

Sardinky Papa Anzóis jsou opravdu hodně odlišné od většiny sardinek na trhu. Jedná se o malou ruční manufakturu s nízkou roční produkcí. Vymysleli vlastní technologii přípravy sardinek. Místo předváření sardinek je dehydratují. Díky tomuto procesu mnohem lépe zachovají chuť čerstvých ryb. Kladou také důraz na to, jak se s ingrediencemi použitými ve výrobě zachází. Převážnou část surovin nakupí přímo v regionu Algarve, aby byli schopní zajistit co největší čerstvost produktů. Výroba sardinek v konzervách má v oblasti Algarve konkrétně v blízkosti města Portimão velkou tradici. V minulosti tu byl velmi rozvinutý konzervárenský průmysl. Postupně ale továrny zavíraly a dneska tu najdeme výrobnu sardinek jen velmi sporadicky.

Sardinky v rajčatové omáčce obsahují kapku vinného octa a díky tomu obsahují nepatrné množství siřičitanů, které vznikají při výrobě vinného octa přirozeným způsobem. 

Složení

Sardinky (65%), rajčata (22%), cibule, panenský olivový olej, sůl, oregano, vinný ocet

Nutriční hodnoty ve 100 g

  • Energetická hodnota: 171 kcal
  • Tuky: 12,1 g
  • z toho nasycené tuky: 3,87 g
  • Sacharidy: 2 g
  • Bílkoviny: 13,52 g
  • Sůl: 0,93 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Ryby
Typ: sardinky v rajčatové omáčce
Původ: Portugalsko
Hmotnost brutto: 120g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Conserveira do Arade byla založena v roce 2015. Vznikla na břehu řeky Arade v portugalském Algarve. Tato řeka také propůjčila konzervárně jméno. Vlastníkem konzervárny je firma Saboreal. Já jsem tuhle skvělou manufakturu objevila v roce 2023 na dovolené v Algarve, kdy jsem chtěla navštívit nějakou výrobnu sardinek. To jsem ale netušila ještě, že mě jejich produkty natolik zaujmou. Během prohlídky konzervárny nás Elisa provedla všemi stádii výroby. Veškeré procesy tu totiž dělají ručně. Od čištění sardinek, skládaní do plechovek, přes zalévání olivovým oleje, až po finální balení do papírového obalu. Konzervy jsme jsme ochutnali a byly super. Je to zase úplně jiný produkt než naše sardinky z firmy A Banca da Sardinha. Sardinky z konzervárny Arade jsou o něco větší. Razí totiž teorii, že není udržitelné chytat malé sardinky. Sardinky vyrábí odlišným způsobem než jsme byli zvyklí, a proto je produkt opravdu zajímavý. V nabídce plechovek najdete i dva druhy s makrelou. 

Kromě klasických sardinek jsme vyzkoušeli i směsi naložené ve skleničkách. A co si budeme povídat, ty nás zaujaly také. Proto i je najdete i v naší nabídce. Tyto směsi jsou skvělé do těstovin, tortil a do dalších pokrmů, které vám postupně představíme. Ve skleničkách najdete sardinky, makrely ale i tuňáka.

Conserveira do Arade