Ryby
Konzervárenský průmysl má v Portugalsku obrovskou tradici. V roce 1983 bylo v Portugalsku 152 továren na výrobu rybích konzerv. Roční produkce dosahovala úctyhodných 34 000 tun konzerv a díky tomu se Portugalsko řadilo mezi největší exportéry konzervovaných ryb na světě. V 80. a 90. letech ale začal konzervárenský průmysl upadat. V 90.letech zůstalo otevřených pouhých 20 konzerváren. V dnešní době je ale konzervárenství opět na vzestupu. Vznikají malé ruční manufaktury jako je například firma Conserveira do Arade na Algarve, která dodržuje tradiční postupy při výrobě konzerv. Jejich sardinky, kranase a makrely můžete ochutnat pod značkou Papa Anzóis.
Další firma, která se rozhodla zpopularizovat rybí konzervy, je A banca da Sardinha. Vsadili na perfektní kvalitu a chuť sardinek v kombinaci s atraktivními a zábavnými obaly. V jejich sortimentu najdete pouze sardinky, a to ve variantách buď celé ryby a nebo vykostěných a z kůže stažených filetů. Ty jste si mimochodem velmi oblíbili.
Jako třetí firmu jsme se rozhodli do naší nabídky zařadit Belmar. V jejich rybím portfoliu je totiž kromě sardinek i konzervovaný tuňák, malé makrely a filety z makrel. Díky Belmaru jsme tak rozšířili nabídku ryb v konzervách a doufáme, že ji oceníte a vyzkoušíte kromě sardinek i jiné rybí konzervy. Nezapomeňte také na originální dárkové sady, které určitě udělají radost nejednomu milovníkovi ryb.