Sharish Blue Gin 500ml
Detailní popis produktu
Z čeho a jak se gin vyrábí?
Blue Gin je vyroben z jalovce, semen koriandru, lékořice, kořene anděliky lékařské, kůry pomerančů a citronů z Alenteja, jahod, malin, zázvoru, kardamonu a skořice. Velká část ingrediencí ginu je lokální. Například pomeranče a citrony si António pěstuje sám. V Alenteju je hodně slunečných dní v roce, díky tomu mají místní ingredience velké množství esenciálních olejů důležitých pro výrobu kvalitního ginu. Jalovec spolu s kořením se destiluje dohromady, naopak ovoce (maliny a jahod) se destilují zvlášť a následně se spolu smísí.
Chuť a vůně
Má velmi jemné unikátní aroma. Ve vůni jsou dominantní jahodové a malinové tóny spolu s příjemnou kyselinkou získanou ze kůry citrusů. Chuť je zprvu jemně kořenitá. Snadno rozpoznáte tóny jalovce a jemný nádech koriandru a hřebíčku. Tóny skořice a zázvoru postupně přejdou v příjemný ovocný závěr.
Servírování
Sharish Blue Gin doporučujeme podávat jako drink Gin Tonic.
K tomuto typu ginu se hodí například fever tree tonic. Kombinujte ho spolu s jahodami nebo malinami. Zajímavá je i kombinace s fever tree indian tonikem limetou a bobulemi jalovce. Osobně si dovedu představit i kombinaci pomerančové kůry s větvičkou rozmarýnu.
Něco málo z historie ginu Sharish
Za produkcí prémiového ginu Sharish stojí António Cuco. Původně se živil jako učitel. Celý nápad s produkcí ginu vznikl na podzim roku 2013, kdy se sešel na oběd s přáteli v restauraci svých rodičů. Kamarádi se dožadovali nějakého nové ginu, přestože na baru jich měla restaurace neuvěřitelných 50 druhů. António na to odpověděl, že žádný nový nemají. Zavtipkoval, že by jim leda nějaký nový musel vyrobit. Oni ho vzali za slovo a vyprovokovali ho k výrobě ginu, který by se mohl stát specialitou v restauraci jeho rodičů. A ono se to, po přečtení asi čtyř set článků o výrobě ginu, povedlo.
První verzi ginu ochutnávala opět stejná skupina přátel. Hned je zaujal, pouze bylo potřeba upravit poměr jalovce a snížit obsah pomerančové kůry. Druhá várka už chutnala všem. A od té doby se receptura ginu nezměnila. Trvalo pouhé dva týdny než vešel "Cuco´s gin" ve známost v Alenteju a začaly se na něj dotazovat i restaurace. První gin už pod oficiálním názvem Sharish byl uveden na trh 24. dubna 2014. Název ginu Sharish pochází z arabštiny. Arabsky se totiž město Monsaraz, kde se gin vyrábí, řekne Sharish.
Upozornění: foto ginu je ilustrativní. Jednotlivé šarže tohoto ginu se mohou lišit odstínem modré.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Portugalský Gin Sharish |
---|---|
Region: | Alentejo |
Typ: | portugalský gin |
Byliny: | jalovec, lékořice, kardamon,zázvor a další |
Aroma: | jahody a maliny, koření |
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Za produkcí prémiového ginu Sharish stojí António Cuco. Původně se živil jako učitel. Celý nápad s produkcí ginu vznikl na podzim roku 2013, kdy se sešel na oběd s přáteli v restauraci svých rodičů. Kamarádi se dožadovali nějakého nové ginu, přestože na baru jich měla restaurace neuvěřitelných 50 druhů. António na to odpověděl, že žádný nový nemají. Zavtipkoval, že by jim leda nějaký nový musel vyrobit. Oni ho vzali za slovo a vyprovokovali ho k výrobě ginu, který by se mohl stát specialitou v restauraci jeho rodičů. A ono se to, po přečtení asi čtyř set článků o výrobě ginu, povedlo.
První verzi ginu ochutnávala opět stejná skupina přátel. Hned je zaujal, pouze bylo potřeba upravit poměr jalovce a snížit obsah pomerančové kůry. Druhá várka už chutnala všem. A od té doby se receptura ginu nezměnila. Trvalo pouhé dva týdny než vešel "Cuco´s gin" ve známost v Alenteju a začaly se na něj dotazovat i restaurace. První gin už pod oficiálním názvem Sharish byl uveden na trh 24. dubna 2014. Název ginu Sharish pochází z arabštiny. Arabsky se totiž město Monsaraz, kde se gin vyrábí, řekne Sharish.