Olivy a tremoco
Dlouho nám trvalo než jsme objevili dobrého výrobce oliv, ale nakonec jsme našli firmu Cantoliva. V naší nabídce najdete osvědčenou klasiku: černé a a zelené olivy ve variantě s peckou nebo vypeckované, nebo olivy s ančovičkou. Za sebe doporučuji vyzkoušet tradiční portugalskou odrůdu Galega. Jsou to menší olivy s peckou, u kterých vždycky vyliji nálev, zakápnu je olivovým olejem a případně posypu oreganem. Chutnají perfektně.
Nově jsme naši nabídku doplnili o tradiční portugalské tremoco. Je to luštěnina, na kterou narazíte v Portugalsku téměř na každém kroku. Do češtiny se název překládá jako lupina nebo vlčí bob. Naložená je ve slaném nálevu a perfektně se hodí třeba k bílým vínům nebo pivu. Své uplatnění najde i v salátech nebo jako příloha k masu. Malá rodinná firma Agrinemus je naším hlavním dodavatelem tremocos. Vybírat můžete ze čtyř variant - přírodní, se solným květem, s oreganem a nebo mé oblíbené s chilli. Všechny tremocos od firmy Agrinemus jsou navíc BIO kvalitě.