Olivové oleje
Portugalské olivové oleje nás svou jemností, bohatou aromatikou a chutí nadchly stejně jako portugalská vína. Aby olivový olej mohl nést označení extra panenský, musí pocházet pouze z prvního lisování, musí být lisovaný za studena a jeho acidita neboli kyselost nesmí přesáhnout hodnotu 0,8%. A právě acidita je jedním z vodítek při zjišťování kvality olivového oleje. Čím nižší je její hodnota, tím vyšší je kvalita oleje. Je to však pouze analytický údaj, takže hodnotu acidity v chuti nepoznáte.
Převážná část olivovníků roste v regionu Alentejo. Naším dodavatelem olejů z Alenteja je firma Mainova. Kladou velký důraz na udržitelnost a recyklovatelnost. Jejich olivové oleje vás ohromí perfektní vůní a skvělou chutí. Navíc olej dodáváme také v 3litrovém bag in boxu. Kromě olejů Mainova u nás můžete nakoupit také oleje, které v malém množství vyrábí vinaři. V Alenteju vyrábí jeden prémiový olivový olej vinařství Herdade do Rocim. Nově pak také nabízíme olivové oleje od vinařů z údolí Doura. Tam se výrobou olivového oleje teprve nedávno začal zabývat vyhlášený vinař Alves de Sousa. Jako druhý olej z Doura pak máme v nabídce olej z hodně tradičního vinařství Quinta do Crasto.