Pato Frio Red Edition 2017 suché červené
Detailní popis produktu
Charakteristika vína
Cuvée Pato Frio je vyrobené ze tří odrůd. Nejprve sklízí odrůda Aragonez, poté Alfrocheiro a nakonec Alicante Bouschet. Hrozny se sklízí ručně a ihned po sběru jsou umístěny do chladících místností, kde je teplota kolem 10°C. Odpočívají tu 12 hodin. Poté se ještě jednou třídí a následně putují do lisu. Fermentace jednotlivých odrůd probíhá odděleně. Víno Pato Frio Red Edition z části zraje ve francouzských dubových sudech a z části v nerezu. Poté se vína scelí a výsledné cuvée má díky tomu jemný nádech dubových sudů. Víno před uvedením na trh zraje ještě dalších 8-10 měsíců v lahvi.
Víno je vyrobeno ze tří odrůd Aragonez (Tempranillo), Alfrocheiro a Alicante Bouschet. Odrůda Aragonez dává vínu příjemný švestkový nádech, Alfrocheiro aroma tmavého bobulovitého ovoce a Alicante Bouschet kořenitost. V závěru je patrná chuť hořké čokolády a jemné tóny dubového sudu. V porovnání s ročníkem 2015 je toto víno víc ovocné a má o trochu vyšší zbytkový cukr. Má díky tomu příjemně nasládlou chuť a je skvěle pitelné už jako mladší víno. Mě osobně víno v tomto ročníku velmi příjemně překvapilo.Není tolik drsné jako předchozí ročníky, je vyvážené a harmonické.
Servírování a skladování
Skladujte v ležaté poloze a v chladu. Víno podávejte při teplotě 16-17°C. Vinař uvádí potenciál zrání 6 let od nalahvování.
Doporučujeme podávat k dušenému masu, jehněčímu a vepřovému masu, skvěle se také hodí ke zvěřině.
Příběh vína a vinařství
Vinařství založili v roce 2009 dva muži. Mário Pinheiro (rodák z Jižní Afriky) a Nunó Bicó (původem z Alenteja). Mário se stará o prodej vín a Nunó má na starost produkci. Při naší poslední návštěvě jsme majitele firmy vyzpovídali, co znamená název vína a jak tvoří názvy svých vín. Víno Pato Frio v překladu znamená "studená kachna" a je to prý výplod majitelovi fantazie.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Červená vína |
---|---|
Zbytkový cukr: | Suché |
Typ vína: | Červené víno |
Region: | Alentejo |
Typ: | červené víno |
Odrůdy: | Aragonez, Alicante Bouschet, Alfrocheiro |
Aroma: | švestky, ostružiny, čokoláda |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Projekt vinařství Ribafreixo byl zahájen v roce 2007. Celý projekt byl nápadem dvou mužů. Prvním z nich byl Mário Pinheiro, rodák z Jižní Afriky a druhý byl Nuno Bicó, rodák z Alenteja. Spojili své síly a začali budovat zcela nové vinařství. Koupili vinice v samém srdci vinařské oblasti Alentejo. Jejich vinice se nachází poblíž města Vidigueira. První roky svojí sklizeň zpracovávali v prostorách u svého hlavního vinaře Paula Laureana. Před třemi lety dokončili stavbu svojí vlastní budovy na vinici Moinho do Branco. Zajímavostí je, že mají v nabídce více bílých vín než červených. Většina vinařství v Portugalsku to má přesně naopak. Téměř všichni mají větší zastoupení čevených vín. Zdejší vinici totiž chrání pohoří před přílišným horkem, a proto se tu daří hlavně bílým hroznům. Vinařství je velmi inovativní. Na jaře 2016 kompletně vyměnili etikety všem svým vínům a začala tak nová éra tohoto vinařství.