Karton Filipe Palhoca Touriga Nacional 2017 suché červené

Výhodný karton
1 470 Kč –15 %
výhodný karton vín Touriga Nacional
1 470 Kč –15 % 1 240 Kč
Skladem (4 ks)
  • Typ: suché červené víno
  • Region: Setúbal
  • Obsah alkoholu: 13,5 %

 

  • Odrůda: 100% Touriga Nacional
  • Aroma: fialky, lesní ovoce, vanilka, koření

 

  • Zbytkový cukr: 3,4 g/l
  • Obsah kyselin: 4,56 g/l
  • Objem lahve: 6x 750 ml

Detailní informace

Detailní popis produktu

Charakteristika vína

Rodinné vinařství Filipe Palhoca vyrábí svoje vína od roku 1950 na poloostrově Setúbal. Já jsem tohle vinařství navštívila v roce 2017 a zaujalo mě příjemnou rodinnou atmosférou. Skupina, kterou jsem po Portugalsku provázela, si v tomhle vinařství nakoupila největší zásoby vín. Mají totiž velmi dobrý poměr cena versus kvalita, a tak jsem se rozhodla vinařství zařadit do naší nabídky. 

Na Setúbalu probíhá sklizeň v září. Sklizené hrozny se ve vinařství jemně podrtí. Při výrobě využívají metodu prodloužené macerace v nerezových nádržích, díky tomu se do výsledného vína uvolní víc aromatických látek z hroznů. Fermentace probíhá při teplotě okolo 28°C. Výsledné víno poté zrálo 8 měsíců ve francouzských dubových sudech. 

Víno má sytou rubínovou barvu. Odrůda Touriga Nacional je v Portugalsku považována za nejcennější odrůdu. Vyrábí se z ní suchá vína, je ale také součástí portských vín. Pro tuto odrůdu je typické aroma fialek, lesního ovoce (ostružiny, borůvky) a jemný nádech máty. Díky zrání v dubovém sudu jsou ve víně patrné i tóny vanilky a koření. V chuti je víno příjemně ovocné s výraznější tříslovinou a plným tělem.

Můj tip: Vyzkoušejte odrůdu Touriga Nacional i z jiných regionů pro porovnání. Z naší nabídky můžete vyzkoušet například Tourigu z regionů Lisabon (Adega Mae) a Alentejo (Herdade do Rocim). 

Servírování a skladování

Skladujte v ležaté poloze a v chladu. Víno servírujte při teplotě 16°C. Doporučujeme otevřít minimálně 10 minut před podáváním. Vinař udává potenciál zrání u tohoto vína 5 let od nalahvování. 

Doporučujeme podávat k výraznějším sýrům (mozzarella, brie), oblíbené portugalské tresce, jehněčímu masu, hovězímu Stroganoff a k masovým koláčům. Celkově se hodí k tučnějším pokrmům, které se dobře snoubí s výraznější tříslovinou ve víně. Jídlo by ale nemělo být příliš kořeněné a slané, protože by přebylo květinové aroma.  

Doplňkové parametry

Kategorie: Červená vína
Zbytkový cukr: Suché
Typ vína: Červené víno
Region: Setúbal
Odrůdy: 100% Touriga Nacional
Aroma: fialky, lesní ovoce, vanilka, koření

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Filipe Palhoca je menší rodinná firma, kterou jsem objevila celkem náhodou při sestavování poznávací cesty po Portugalsku pro skupinku moravských vinařů. Nakonec jsme vinařství v roce 2017 navštívili v rámci této cesty. Zaujala mě příjemná rodinná atmosféra a skvělá vína, proto jsme se rozhodli vína zařadit do naší nabídky. A teď něco málo z historie. Vinařství založil v roce 1950 Filipe Jorge Palhoca. Vinařské kořeny této rodinné firmy ale sahají ještě dál a to k jeho otci, který měl malé vinařství. Vinařství postupem času rozšiřovalo své vinice, ale vína do nedávná prodávali takříkajíc ze dvora. Svojí kvalitou si jejich vína získala věrné zákazníky a Filipe Jorge se stal velmi uznávaným vinařem na Setúbalu. V roce 1984 se rozhodli vybudovat nové vinařství na vinici Quinta da Invejosa. Teprve od roku 2016 sdílí své nadšení s návštěvníky v rámci komentovaných prohlídek a ochutnávek ve vinařství.

vina%C5%99stv%C3%AD%20Filipe%20Palhoca