Venku zima jako blázen a před námi čas Vánoc. To je podle nás ideální doba na šálek horkého portského. Zvládne to naprosto každý. Mrkněte na návod.
Recept na horké portské
Na horké portské ideálně použijte typ portského Ruby. Na 4 šálky budete potřebovat:
- 750 ml portského vína Ruby (my používáme Pocas Ruby)
- 4 plátky pomeranče do šálků
- 2 plátky pomeranče použijeme při vaření
- 2 ks skořice celé
- 1 ks badyánu
- 5 ks hřebíčku
Portské víno nalijte do hrnce. Přidejte koření a dva plátky pomeranče. V hrnci víno s koření ohřejte asi na 80°C. Není potřeba používat cukr na doslazení, protože portské víno je samo o sobě již dost sladké. Rozdělte víno do šálků a podávejte s plátkem pomeranče.
Přejeme příjemně strávené svátky.
Petra a Vilda